IMG_2544.jpg
 
 
 
 
 

Kurser, servering & upplevelser

Välkommen till gården. Kavla upp ärmarna! Vässa smaklökarna.

PASTAKURS 30 mars

Kursen arrangeras i samarbete med Jennifer från @pastabyjen (en stjärna på klassisk italiensk pasta), som kommer hit och gästspelar. Under två timmar får du ta del av hennes stora kunskap och passion - tillverkning av traditionell italiensk pasta. Du får prova på hantverket att göra egen pasta, två olika sorter - spizzulus och gnocchetti sardi - med traditionella italienska metoder, recept och redskap. Vi gör ca 150 g av varje som du får med dig hem. Kursen avslutas med gemensam lunch - pasta förstås - och kaffe på maten.

Anmäl till kontakt@lindegrens.se. Boka gärna ett kompisgäng - det blir en toppenaktivitet att göra tillsammans!

10-ca 13 - En förmiddagsgrupp som avslutar med lunch (pasta såklart😀)

12-ca 15 - En eftermiddagsgrupp som avslutar med sen lunch (pasta såklart😀)


ODLINGSKURSER

Kom på kurs och bli en bättre odlare! Under ett par lördagar borrar vi i praktiska och teoretiska moment som gör din trädgård till ett (ännu mer) prunkande skafferi.

Boka: Kostar 645 kr per gång (kaffe, fika och åhörarkopior ingår). Boka med mail till kontakt@lindegrens.se.

Kursledare: Håller i kurserna gör Nina Trägårdh, biolog och tidigare lärare på trädgårdsutbildningen på Fristads folkhögskola. Assisterar gör Lina Lindegren, landskapsarkitekt och ambitiös hobbyodlare.

Upplägg: kl 9-12 Föreläsning, bildvisning och frukostfika. Praktiskt arbete i våra egna odlingar samt bra och dåliga exempel att dra lärdom av.

22/3 🪴 Anlägg din egen kryddträdgård! Planera av en bra blandning av sorter. Så från frön, köp plantor eller be om sticklingar från en granne. Vilka är de bästa odlingsförhållanden - sol, vind, näring. Och så pratar vi förstås om hur du får dina kryddor att räcka i köket hela året.

5/4 🥦 Odla ätbart! Nu är våren här och du är sugen på att äntligen börja odla för att skörda färska grönsaker till sommaren. Våra bästa tips och en handfast plan för att komma igång för dig som är ny grönsaksodlare.

5/4 FRÖBYTARKAFÉ kl 14 Ta med dina fröer och eventuella sticklingar och byt med nya odlarkompisar. 100 kr för kaffe, kaka och material för att göra fröpåsar. Lina och Nina är på plats för råd och tips.

10/5 💩 Jord, gödsel och näring! Hur lär du känna din jord och vad den behöver? Vi går igenom olika jordar, jordprover som du kan göra och olika gödningspreparat - stallgödsel, kompost, biokol, nässelvatten, guldvatten, täckodling, gröngödsling med mera - och när gödning måste tillföras.

17/5 🍂 Kompostera mera! Favorit i repris! Vi bygger en ”lasagnekompost” och en varmkompost. Båda omvandlar effektivt trädgårdens alla växtrester och gör dig självförsörjande på härlig mullrik odlingsjord. Hur kombinerar du “grönt” respektive “brunt” material för bäst nedbrytning? Vilka ogräs får absolut inte följa med i komposten? Och hur varierar du dina komposter så att de passar olika grödor? Ingår frivillig digital uppföljning.


KORVKURS

Under vägledning av vår charkuterist Fredrik får du tre timmars grundläggande korvkunskap och en första kontakt med hantverket att stoppa korv. Med hem får du ca 1, 5 kg nystoppad salsiccia som du kan tillaga och bjuda på till kvällen.

Nya datum till sommar och höst kommer strax.

Kursen kostar 1250:- per person inkl. 1,5 kg salsiccia. Boka per mail till kontakt@lindegrens.se

korvkurs.jpg

MATVANDRING

Med David som inspirerande guide får du följa med på en vandring genom Sinarpsdalen. Vandringen är ca 7 km lång och går genom ett kuperat och vackert landskap, med spår från många generationer tillbaka. Vi träffar våra flockar med kor och får och stannar till för provsmakningar, lunch, kaffe och kaka.

Vandringen kostar 1995:- per person.

Boka per mail till kontakt@lindegrens.se

vandring.jpg

GUIDADE TURER

Följ med David runt gården och ut i landskapet och hälsa på kor och kalvar. Kanske kan du få klia den snällaste fjällkon på pannan eller hjälpa till att räkna in de ystra kalvarna eller släppa ut korna till nya betesmarker. 

Rundturen kostar 75:- per person. Gratis för barn under 12 år.

Datum för guidade turer poppar upp på Instagram och Facebook. Följ oss där.

guidad.jpg

STYCKNINGSKURS - lär dig grunderna

Under pedagogisk handledning av vår styckarmästare Dick får du själv prova på hantverket att stycka ner ett halvt lamm och sedan finstycka detaljerna som du vill ha dem. Du får en översiktlig förståelse för anatomin, hur delarna hänger ihop och varför vissa detaljer är mörare än andra. Och du får med dig hem ett fantastiskt lammkött – smakrikt och hängmörat – och som du själv har styckat.

Önska datum till kontakt@lindegrens.se

Kursen kostar 895:- per person. Kostnad för ett halvt lamm tillkommer (ca 10 kg för 149 kr/kg).

STYCKNING.jpg